Hlavní obsah

Koronavirus změnil i závěr hudebního festivalu Lípa Musica

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Koronavirová opatření nezměnila jen zahájení a program letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, ale mění také jeho závěr.

Článek

Závěrečný koncert Hudba stříbrného plátna, který byl původně plánován na středu 28. října do Městského divadla v Novém Boru, posunuli organizátoři až na 6. prosince. Epilog, kterým je tradičně workshop a společný koncert umělců a studentů ze základní umělecké školy, se uskuteční až v příštím roce. ČTK o tom dnes informovala mluvčí festivalu Lucie Johanovská.

Epilog „Má to smysl!“, který pořádá spolek ARBOR ve spolupráci se Základní uměleckou školou Česká Lípa, se měl uskutečnit 4. a 5. listopadu. Talentovaní žáci se v něm měli na jednom pódiu představit s uměleckým garantem festivalu, houslistou Josefem Špačkem a s klavírním virtuosem Miroslavem Sekerou. „Uskuteční se příští rok, konkrétní termín bude stanoven, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti,“ dodala Johanovská.

Koronavirové změny provázejí letos festival od jeho jarní přípravy. Zahájení 12. září mělo být původně v režii proslulého souboru hráčů na historické nástroje L’Arpeggiata. Koronavirus ale donutil už na jaře pořadatele zcela změnit dramaturgii, a tak v Liberci zaznělo Händelovo oratorium Mesiáš v podání Collegia 1704 a kvarteta českých pěvců.

Zrušit museli organizátoři koncert Musica Bohemica: Poezie lidové písně plánovaný na 6. října v Teplicích, změnit museli kvůli zákazu pěveckých koncertů také program 11. října v České Lípě. Sólo pro Josefa Špačka se 16. října uskutečnilo jen jako videostream. Uzavřena je kvůli koronavirovým opatřením i festivalová pokladna. „Případné dotazy ke vstupenkám a programu jsou vyřizovány telefonicky na čísle 608 917 973 nebo e-mailem na info@lipamusica.cz,“ dodala mluvčí projektu.

Reklama

Doporučované