Hlavní obsah

Krádež Oscara znovu před soudem. Tolik se toho nestalo, říká právník Bryanta

Policie řeší údajnou krádež sošky Oscara, Bryant se s ní chlubil na Facebooku.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Oscaři jsou už sice dávno udělení, veřejnost si je ale stále připomíná prostřednictvím Terryho Bryanta. Muže, který údajně cennou sošku Frances McDormandové během večírku po ceremoniálu ukradl. Včera byl znovu před soudem.

Článek

Záběry Terryho Bryanta obletěly celý svět. Zachycují ho, jak se pyšní soškou Oscara, kterou nevyhrál.

O pár týdnů později byl ten samý muž znovu v hledáčku kamer, tentokrát zpravodajských. Podle losangeleské policie oprávněně - za krádež trofeje Frances McDormandové, která Oscara za nejlepší herecký výkon opravdu vyhrála. Trofej jí patrně zmizela během večírku navazujícího na ceremoniál.

„Jsem rád, že soudkyně nakonec uznala, že můj klient nepředstavuje riziko a může se volně pohybovat. I když tenhle případ budí zájem veřejnosti, zase se toho tolik nestalo. Ten zájem není ani tak kvůli povaze činu, ale kvůli tomu, že jde o Oscary, Los Angeles a Hollywood. To je vše,“ hájí jednání Bryanta jeho obhájce Daniel Brookman.

Krádež popírá i samotný Terry Bryant. I když se herečce trofej zanedlouho vrátila a setkání údajně oslavila dvojitým cheeseburgerem, pro Bryanta celá událost patrně tak příjemnou dohru mít nebude.

Na kolik ho několik selfie a video nakonec vyjde, zatím není jisté. Po kauci stanovené na 20 tisíc dolarů, tedy přes 400 tisíc korun, to pro něj patrně nebude úplně ten nejpříjemnější večírek v životě.

Reklama

Doporučované