Hlavní obsah

Tip na výlet: Muzeum Oty Pavla a Hostinec u Rozvědčíka

Foto: Bronislav Pavlík

Prohlídka muzea/výstavní síně vás nezdrží na dlouho.

Reklama

Několik kilometrů od Křivoklátu, u Berounky pod vesnicí Branov najdete místo, o němž se píše v knihách Smrt krásných srnců nebo Jak jsem potkal ryby. Letní tip Bronislava Pavlíka, editora domací redakce Seznam Zpráv.

Článek

Označení muzeum je v tomto případě trochu nadsazeným označením, spíš jde o výstavní síň umístěnou v převoznickém stavení, s řadou dobových fotografií a dokumentů připomínajících část života autora, který se ve spisovatele vypsal z původní profese sportovního novináře.

Kraj Oty Pavla.

Křivoklátsko neproslavil jenom spisovatel Ota Pavel. Oblast je mimo jiné významnou biosférickou rezervací UNESCO a ptačí oblastí evropské soustavy Natura 2000. Dominantou okolí je pak hrad Křivoklát, kde byl uvězněn dvorní alchymista císaře Rudolfa II. - Edward Kelley.

Nejbližší parkoviště: obec Branov

Nejbližší autobus: obec Branov

Že prohlídka muzea/výstavní síně nevydrží na dlouho, nemusí mrzet, protože čas se tu dá příjemně strávit krátkou plavbou přes Berounku na velké převoznické pramici, kterou k protějšímu břehu řídí bidlem. Na druhé straně řeky je nedaleko k Hostinci u Rozvědčíka, dalšímu literárně známému místu Pavlových knížek. Výlet je ideální i pro rodiny.

Reklama

Doporučované