Hlavní obsah

Krejčířova luxusní vila za půl miliardy je opět na prodej. Stát ji nabízí za desetinu ceny

Krejčířova vila je znovu na prodej.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Exekutoři už vydali dražební vyhlášku, podle které se vilu pokusí prodat v polovině dubna.

Článek

Stát se zjara už podruhé pokusí prodat vilu po Radovanu Krejčířovi v Černošicích u Prahy.

Okázalý komplex, z něhož v roce 2005 Krejčíř uprchl během domovní prohlídky zdejší policii, nabízí nyní za nejméně 48 milionů korun. Sami Krejčířovi si přitom vilu cenili na půl miliardy korun, tedy na zhruba desetkrát tolik.

Exekutoři už vydali dražební vyhlášku, podle které se vilu pokusí prodat v polovině dubna.

Poprvé se stát pokusil léta opuštěnou stavbu prodat už loni v září. Tehdy byla nejnižší možná prodejní cena šedesát pět milionů, ale o vilu za tuto částku nikdo neprojevil zájem.

Video: Krejčířova vila jako cíl zlodějů a dobrodruhů

Vetřelci v Krejčířově vile.

Znalecký posudek stanovil hodnotu slavné vily na celkem devadesát sedm milionů korun. Podle platných zákonů první pokus o její dražbu začínal na dvou třetinách této ceny. Druhý pokus už mohl jít na polovinu odhadní hodnoty, tedy na oněch čtyřicet osm milionů.

Krejčířova vila ukrývá rozsáhlé podzemí. Pod velkou částí zahrady jsou prostory, ve kterých je například krytý bazén nebo diskotéka. U vily jsou také garáže pro šest aut, jež jsou se samotným domem propojené podzemní chodbou a výtahem.

Radovan Krejčíř přitom v současné době stále pobývá v jihoafrickém vězení, kde čeká na další soudy. Pravomocně už byl odsouzen k pětatřicetiletému trestu za vraždu a obchod s drogami. Souzen je ale za řadu dalších zločinů, včetně vražd. Jihoafrické soudy mají řešit také žádost o vydání Krejčíře do České republiky.

Reklama

Související témata:

Doporučované