Hlavní obsah

Kremlík chce na Ministerstvu dopravy zrušit desítky míst

Foto: vlada.cz

Ministr dopravy Vladimír Kremlík

Reklama

Ministr uvedl, že současné rozdělení pravomocí v jeho úřadu je neefektivní, chystá proto reorganizaci.

Článek

Ministr dopravy Vladimír Kremlík podle MF Dnes přichází s plánem na rozsáhlou reorganizaci, která má jeho resort zeštíhlit o 40 úřednických míst. Podle ministra je současné rozdělení pravomocí na úřadě nelogické a neefektivní.

„Je nutné posílit roli strategického plánování a význam agend, které zabezpečují rozvoj moderních technologií. Strategie ministerstva musí ve všech módech dopravy ukazovat cestu budoucnosti, nikoliv jen řešit aktuální problémy výstavby dopravní infrastruktury,“ řekl MF Dnes Kremlík.

Změny se podle deníku dotknou mimo jiné i prvního náměstka Tomáše Čočka nebo architekta mýtné soutěže Jakuba Kopřivy.

Kopřiva tak od ledna přijde o správu mýta, protože mu bude odebrán odbor pozemních komunikací. Jím řízená sekce legislativně právní přijde o odbor správy silničních vozidel nebo o odbor informačních technologií.

Čoček přijde například o vliv na strategické plánování dopravní výstavby a s tím spojené změny územního plánu.

Kremlík chce také sekci vnějších vztahů, která je po odchodu Lenky Voplatkové do Českých drah půl roku bez vedení. Nově naopak mají vzniknout dva nové útvary: sekce strategie a mezinárodní spolupráce a sekce infrastruktury a letectví. Jejich šéfy slíbil ministr vybrat v otevřeném výběrovém řízení.

Reklama

Doporučované