Hlavní obsah

Křik i vytržená prodlužovačka. Squatteři dál okupují usedlost v Praze

Do konfliktu s příznivci squatterů se dostal i starosta Prahy 6.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie dostala od státního zástupce pokyn, že má ve věci zahájit trestní řízení.

Článek

Konflikty s místními obyvateli i se starostou Prahy 6. Tak to dnes vypadalo u usedlosti Šatovka v pražském Šáreckém údolí, kterou v noci z pátku na sobotu obsadili squatteři.

Usedlost je stále obklíčená policií. Ta ale proti skupině lidí v usedlosti nezasahuje. Přibližně deset jedinců totiž sedí na střeše budovy a zásah by tak mohl být nebezpečný.

Policie dostala od státního zástupce pokyn, že má ve věci zahájit trestní řízení pro podezření z trestného činu neoprávněného zásahu do práv k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. Až se tak policie k lidem v budově dostane a bude je moci zadržet, pravděpodobně je z uvedeného trestného činu obviní a pošle před soud.

S lidmi na střeše se několikrát také v neděli pokoušel vyjednávat starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Nebyl ale úspěšný a před usedlostí se pak s některými přáteli squatterů dostal do konfliktu. Vzájemně se obviňovali ze lží.

Do konfliktu s přáteli lidí, kteří usedlost obsadili, se dostal i jeden z místních obyvatel. Vadila mu hlasitá muzika, kterou si u usedlosti pouštějí. Proto jim vytrhl prodlužovačku z agregátu napájejícího zvukovou aparaturu.

Policie bude objekt nadále hlídat a bude čekat, až squatteři slezou ze střechy. Ti ale nechtějí slézt, dokud bude na místě policie.

Reklama

Související témata:

Doporučované