Hlavní obsah

Krnov na projekty participativního rozpočtu vyčlenil milion korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Krnov na projekty tzv. participativního rozpočtu, které mohou navrhovat sami obyvatelé města a město následně realizaci nejžádanějších projektů zafinancuje, vyčlenil v rozpočtu na příští rok celkem milion korun, stejně jako letos.

Článek

Lidé mohou projekty hlásit do 17. února. Maximální částka na projekt je jeden milion korun, spodní hranice není stanovená. Předložené nápady musí být veřejně prospěšné s realizací na veřejně přístupném místě. Přesné znění pravidel a další informace zájemci najdou na webu města.

„Prezentace a hlasování jsou plánovány na duben, a to on-line formou. Vítězný návrh bude ten, který v součtu plusových a minusových hlasů dostane nejvíce kladných hlasů. Vítězných projektů může být více, a to až do výše celkové částky,“ řekla koordinátorka Zdravého města a místní Agendy 21 Krnov Kristýna Kutálková.

Díky nápadům obyvatel Krnova dnes veřejnost může využívat workoutové hřiště u zimního stadionu či dětské hřiště u školní jídelny v Žižkově ulici. V minulém ročníku při veřejném hlasování uspěl projekt Barevná zahrada v domově pro seniory, který předložila Dagmar Remešová. Zahrada byla na podzim předána k užívání a kromě bohatých sadových úprav je její součástí také odpočinková zóna s pergolami a několika cvičebními stroji.

Podrobnější informace o úspěšných projektech z let minulých zájemci rovněž získají na výše uvedeném odkazu k participativnímu rozpočtu pro rok 2021.

Reklama

Doporučované