Hlavní obsah

Krpálek už na křivdu rozhodčích zapomněl, teď se soustředí na olympijské hry

Judista Lukáš Krpálek o MS v Baku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

První světová medaile z těžké váhy v Baku nepřišla, a tak si judista Lukáš Krpálek musí mezi „obry” na svůj medailový úspěch ještě počkat. Na světovém šampionátu v Ázerbájdžánu skončil smolně na nepopulární páté příčce. Jeho prohře ale předcházelo kontroverzní rozhodnutí sudích.

Článek

Krpálek se vůbec poprvé na mistrovství světa představil ve váhové kategorii nad 100 kilogramů. Ve čtvrtfinálovém duelu ale podlehl domácímu Ušangi Koraurimu. V opravné části pavouka se pak dostal do souboje o bronz. V něm ho v prodloužení porazil Dúrenbejar Ulzíbajar z Mongolska.

„Zápas rozhodla sporná situace. Vlastně ani ne sporná, protože za tohle se prostě wazari dát nemá,” komentoval po souboji situaci reprezentační trenér Petr Lacina. A Lukáš Krpálek na víkendových oslavách 100 let českého sportu také zpětně vyjádřil svůj názor na verdikt sudího.

„Spousta lidí včetně zahraničních judistů říká, že takhle to prostě být nemělo. Já si to myslím taky.“ Před pražským Fórem Karlín, kde se akce konala, ale ukázal nadhled, i když na zápasové rozhodnutí názor nezměnil: „Ve sportu to ale takhle bývá. Hážu to za hlavu. Medaili sice bohužel nemám, teď se ale musím soustředit hlavně na olympijské hry.”

Páté místo v těžké váze je pro dvojnásobného zlatého olympijského šampiona přesto úspěch. Na dalším šampionátu už si rozhodně věří na medaili.

Podívejte se, s jakými ambicemi odjížděl Lukás Krpálek na MS v Baku

Video: Sport.cz

Reklama

Související témata:

Doporučované