Hlavní obsah

Krušovický pivovar spustí po pauze kvůli covidu prohlídky pro turisty

Ilustrační foto.

Reklama

Krušovický pivovar v sobotu spustí prohlídky pro turisty. Kvůli covidu je nebylo možné pořádat od loňského září.

Článek

„Součástí exkurzí jsou informace o výrobě i historii pivovaru a také degustace. V jedné skupině bude možné provádět maximálně 15 lidí a návštěvníci budou muset dodržovat další ochranná opatření,“ informoval za Pivovar Krušovice Přemysl Šimák.

Na exkurzi se zájemci musí ohlásit předem, ideálně třeba s týdenním předstihem. Kromě toho pivovar nabízí v pondělí a v sobotu termíny, na které není nutná rezervace. „Prohlídka s kvalifikovaným průvodcem a závěrečnou degustací trvá 90 minut,“ popsal Šimák. Turisté také musí dodržovat hygienická pravidla a prokázat se negativním testem na covid nebo potvrzením o prodělání nemoci či certifikátem o očkování. Konkrétní informace jsou na webu pivovaru.

Krušovice jsou jedním z nejstarších pivovarů v Čechách, pivo se zde vaří přes 440 let. V roce 1583 jej koupil král český a císař římský Rudolf II., který pivovar povýšil na královský. V době před pandemií ročně pivovar navštívily desetitisíce lidí, v roce 2018 to například bylo přes 35.000 návštěvníků. Prohlídky pro turisty dělají i další pivovary, například Starobrno nebo Plzeňský Prazdroj.

Reklama

Související témata:

Doporučované