Hlavní obsah

Politika jde lidem na nervy. My jsme se s tím svezli, hodnotí debakl komunistů Dolejš

Povolební rozhovory Seznamu: místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

 

Reklama

Seznam Zprávy přinášejí povolební rozhovory s lídry, jejichž strany se v pátečním a sobotním hlasování dostaly do Poslanecké sněmovny.

Článek

Komunisté ve volbách zaznamenali výrazný propad, přišli o 18 poslanců a do sněmovních lavic jich tak usedne jen 15. S 7,76 % hlasů si tak KSČM připsala nejhorší výsledek ve volbách od svého vzniku v roce 1990.

„Je to nejslabší výsledek za celou existenci strany,” přiznává místopředseda KSČM Jiří Dolejš. Důvodem je podle něj to, že lidé jsou unavení tradičními politickými stranami. „My jsme se s tím svezli,” tvrdí Dolejš.

Místopředseda strany Pavel Kováčik v sobotu nevyloučil ani nevyvrátil možnost, že by KSČM podporovala menšinovou vládu hnutí ANO. Dolejš v neděli prohlásil, že si jeho strana dovede představit podporu některých zákonů, ale případnou podporu Babišově vládě nepotvrdil.

Podle Dolejše se už předseda jeho strany Vojtěch Filip a jeho protějšek z ANO Andrej Babiš v neděli ráno sešli. „Byla to informativní schůzka,” dodává Dolejš v rozhovoru pro Seznam.

Neřekl ale, jestli jeho strana bude, nebo nebude hlasovat pro vydání Babiše a místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli obvinění z údajného dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo.

Reklama

Doporučované