Hlavní obsah

Češkou zraněnou v turecké restauraci je známá youtuberka, má popálených 35 procent těla

Všichni poranění byli pomocí záchranky a služebního vozu restaurace odvezeni do nemocnice.Video: Youtube.com

 

Reklama

Dva čeští turisté byli v Istanbulu odvezeni do nemocnice s popáleninami. K úrazu došlo během kuchařské show ve vyhlášené steakové restauraci slavného kuchaře Nusreta Gökceho. Informovala o tom turecká média.

Článek

Češkou popálenou v turecké restauraci je známá youtuberka Kristýna Třešňáková, která na sociálních sítích vystupuje pod pseudonymem Týnuš Třešničková.

Ve svých videopříspěvcích se věnovala módě a životnímu stylu, v poslední době se však rozhodla cestovat. Druhým popáleným je přítel Třešničkové, s nímž jezdí po světě.

„Během programu v restauraci explodovala část hořlavé směsi, která potřísnila české občany a ti začali hořet. Bez pomoci zaměstnanců či přihlížejících se jim nakonec podařilo uhasit se navzájem,“ uvedlo ministerstvo zahraničí v prohlášení k incidentu. S popáleninami obličeje, rukou a hrudníku byli oba Češi – Třešňáková i její přítel – odvezeni do nemocnice, kam kvůli vážnosti situace přijeli český konzul s asistentkou, kteří zajistili převoz do nemocnice s lepší péčí.

Z instagramového profilu zraněné Česky.

Podle informací ministerstva má muž popáleniny na 15 procentech těla, žena na 35 procentech. U obou se jedná o popáleniny druhého stupně, u ženy pak s hlubokým zásahem do struktury kůže. „Dle vyjádření lékařů budou oba čeští občané muset v nemocnici zůstat nejméně do 1. října, kdy bude stanoven další postup po dohodě se všemi zainteresovanými,“ uvedl mluvčí ministerstva.

Turecká média uvedla už v pátek, že oba Češi byli spolu s dvěma muži z Řecka a Ománu převezeni do nemocnice v Istanbulu s těžkými popáleninami. Všichni přišli do vyhlášené restaurace Nusr-Et na ohnivou show místních kuchařů. Podnik patří slavnému kuchaři jménem Nusret Gökce, který svými steaky hostil třeba venezuelského prezidenta Nicoláse Madura.

Turečtí kuchaři namíchali o dost pálivější směs, než měli v plánu. Neznámá hořlavá látka při flambovací show doslova vybuchla do obličeje hostů.

České youtuberce začaly hořet šaty. Její přítel utrpěl menší poranění hlavy a těla.

Podle očitých svědků se plameny vymkly kontrole asi v půl desáté večer. Někteří hosté údajně situaci ještě zhoršili tím, že se hořlavou látku snažili uhasit vodou.

Incident vyšetřuje policie. Podle místních médií jsou dva zaměstnanci podniku podezřelí z ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Doporučované