Hlavní obsah

Na pozadí bitky Lamar vs. Drake musela policie už dvakrát k domu rappera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Carmen Mandato, Getty Images

Rapper a skladatel Drake na snímku z března 2024 z Houstonu.

Poprvé policie vyjížděla k rezidenci hudebníka kvůli útoku na člena ostrahy, podruhé kvůli pokusu vniknout do objektu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Kanadská policie ve středu zadržela neznámého muže pro podezření, že se pokusil vniknout do domu rappera Drakea na severu Toronta. Incident, o němž informovala zpravodajská společnost BBC, se stal jen den poté, co někdo před stejným domem postřelil člena ostrahy.

Zprávy přicházejí v době, kdy zuří veřejná slovní bitva mezi kanadskou hvězdou a dalším velikánem světové populární hudby Američanem Kendrickem Lamarem. Dvojice si v posledních týdnech vyměňuje útočné skladby, v nichž jeden druhého shazuje a obviňuje z různých prohřešků včetně domácího násilí.

Lamar minulý týden vydal track, v němž říká, že lidé jako Drake „by měli umřít“.

Žádné důkazy o tom, že by incidenty z tohoto týdne se sporem souvisely, se zatím neobjevily. Policie zatím neoznámila ani spojitost mezi dvěma událostmi u Drakeova domu a není jasné, zda byl umělec s občanským jménem Aubrey Graham v daných momentech doma.

Ve středu policie u rezidence v luxusní čtvrti Bridle Path zasahovala kolem 14:00 místního času (20:00 SELČ). Na místo dorazila na základě oznámení, že se někdo snažil vniknout na pozemek. Osoba skončila ve vazbě a byla předána lékařům pro podezření na duševní problémy, uvedla policie.

V noci na úterý před stejnou rezidencí někdo střílel z auta a vážně zranil člena ostrahy. Ten byl při příjezdu policie v bezvědomí a musel se okamžitě podrobit operaci, uvedla kanadská zpravodajská společnost CBC. Policie ihned nezadržela žádné podezřelé a neinformovala o možném motivu střelby.

Drakeův dům severně od centra Toronta je na obrázku, který Lamar připojil ke své dosud poslední skladbě Not Like Us, poznamenala BBC. Kanadská hvězda svému bydlišti říká „ambasáda“ a zmiňuje jej i ve své tvorbě. Brána do objektu je dvakrát vyšší, než je maximální výška povolená městem, což úřady umožnily s ohledem na bezpečnostní potřeby majitele.

Související témata:

Doporučované