Hlavní obsah

Roboti hučí po lučinách. Herní vývojář maluje Česko po apokalypse

Šestačtyřicetiletý výtvarník Adolf Lachman je známý hlavně svou prací pro herní studio Amanita Design. Dal podobu slavným hrám Machinarium nebo Samorost 3. Pražská Villa Pellé teď zve na výstavu jeho obrazů.

Reklama

Článek

Podívejte se na vybraná díla z výstavy ve Ville Pellé.

+11

Malíř a člen vývojářského studia Amanita Design vybudoval v pražské Ville Pellé zemi Lachland: „Svět postapokalyptického romantika obydlený roboty, paroboty, alfadaňky a novými živočišně strojovými druhy.“

Výstava potěší nejen znalce proslulých počítačových her. Lachman se na výstavě ukazuje jako autor mrazivě detailních, působivě imaginativních kreseb, ale také jako malíř, sochař i zdatný počítačový grafik.

Od přízemí až po půdu se galerie mění v krajinu mechu, rzi a motorů, v níž se prolíná biologické s industriálním a kde vládne postapokalyptická příroda. „Lachland je svět, kde nepoznáváme čas, protože v něm ještě nežijeme, ale asi bychom se na něj měli připravit. Země, kde místo pastýřů na loukách parkují paroboti. Navštivte Lachland a upgradujte se na budoucnost!“ zve Martina Vítková, kurátorka výstavy.

Galerie Villa Pellé

24. ledna – 24. března 2024

Kurátorka: Martina Vítková

Foto: Petr Moško

Adolf Lachman.

Reklama

Související témata:

Doporučované