Hlavní obsah

Turista hodil orangutanovi cigaretu a ten ji začal kouřit, kvůli videu nyní čelí indonéská zoo kritice

Kouřící orangutan je další v řadě skandálů indonéské zoo.Video: Johana Trešlová, AP

 

Reklama

Indonéská zoologická zahrada je pod palbou kritiky kvůli zanedbávání péče o svá zvířata. Na veřejnost se dostalo video, na kterém jeden z jejích orangutanů kouří. V minulosti byla zoo kvůli vyhladovělým zvířatům dočasně uzavřena.

Článek

Zoologická zahrada v indonéském Bandungu čelí podezření z nedostatečné péče o svá zvířata. Na veřejnost se dostalo video orangutana kouřícího cigaretu, kterou mu do výběhu odhodil jeden z návštěvníků. To je ale jen jeden z řady incidentů. O uzavření soukromého zařízení, které je vzdáleno asi 120 kilometrů jihozápadně od indonéského hlavního města Jakarta, se aktivisté snaží již několik let.

V minulosti přinesli aktivisté důkazy o hladovění místních medvědů malajských. Za podezřelých okolností tu zemřel slon, na jehož těle byly později nalezeny modřiny. Tomu odpovídají i internetové recenze návštěvníků na síti TripAdvisor, které mnohdy zoo popisují jako „peklo na zemi” se „zanedbanými zvířaty”.

Zoo byla kvůli špatnému zacházení se zvířaty na nějaký čas uzavřena, ale později se její brány veřejnosti opět otevřely. Starosta města Bandung opakovaně řekl médiím, že s problematickou zoologickou zahradou nemůže nic dělat, protože je soukromá. Podle studie z roku 2015 poskytují zvířatům adekvátní podmínky k životu z osmapadesáti indonéských zoologických zahrad pouze čtyři.

Reklama

Doporučované