Hlavní obsah

Lachtan stáhl do vody malou dívku. Video ukazuje, proč nekrmit divoká zvířata

Lachtan stáhl holčičku z mola do vody.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Dívka vyvázla bez zranění. Podle odborníků nešlo o útok, jak událost někteří svědci popsali, lachtan se choval přirozeně.

Článek

Krmit volně žijící zvířata se nevyplácí. Poučili se o tom turisté v přístavu v kanadském Richmondu. Rodina s malou holčičkou krmila chlebem dospělého lachtaního samce, který připlaval k přístavnímu molu. Když se dívka přestala o zvíře zajímat a přísun jídla tak ustal, lachtan stáhl dívku z mola do vody, ve snaze získat další.

Dívka byla z vody okamžitě vytažena, vyvázla bez zranění, ale otřesená. Někteří svědci, včetně studenta, který celý incident natočil, označili lachtana za „zabijáka”. Podle odborníka na mořské živočichy z University of British Columbia Andrewa Tritese ale lachtan dívce nechtěl ublížit: „Lachtan neútočil, jen se snažil získat další jídlo. Na nahrávce je vidět klidné, zvědavé a hladové zvíře. Lachtani se od lidí obvykle drží dál, pokud od nich ovšem neočekávají jídlo,” citoval ho Huffington Post.

Pracovníci přístavu se snaží lidi od krmení volně žijících zvířat už roky odrazovat, jak vidno v úvodním videu, bez úspěchu.

Reklama

Doporučované