Hlavní obsah

Ladislav Korbel: Hraju zhrzeného mládence. Muzikál Doktor Ox mě ale baví

Ladislav Korbel s hereckými kolegy pilně zkouší představení muzikálu Doktor Ox.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražské Divadlo Hybernia žije přípravami muzikálu Doktor Ox. Herci zkouší každý den a pilně se připravují na premiéru, která je na programu už začátkem října. V muzikálu uvidíme Jiřího Korna, Annu Slováčkovou nebo Kateřinu Brožovou. Jednu z hlavních rolí má i Ladislav Korbel.

Článek

Muzikál Doktor Ox vypráví příběh, ve kterém chce hlavní hrdina ovládat lidskou mysl. „Jedna věc, co lidi od dávných dob trápila, že nemohli milovat, koho chtěli, že měli někoho předurčeného. A já jsem zhrzený mládenec, kterému odeberou předurčenou dámu a ona pak může milovat, koho chce,” vysvětluje Ladislav Korbel, kterého jsme vyzpovídali přímo na zkoušce muzikálu.

Ten bude mít premiéru 5. října. Před ní se zkouší přibližně dva nebo tři měsíce. Ladislav nezkouší celé dny, má alternaci Ondřeje Bábora. „Ondra vykrývá dopolední zkoušky a já jsem tady většinou na ty odpolední,” říká.

Práce muzikálového herce je pro Ladislava Korbela i zábavou. „Musím to mít rád. Každý muzikál, když se zkouší, je jiný, hrajeme jiné postavy, je to barevná práce, zajímavá a je to i zábava.”

Po říjnové premiéře je do Vánoc naplánováno přibližně 30 představení. Dál se uvidí. „Hrát se bude podle toho, jaké bude mít představení úspěch. Ale doufám, že nějakou třístovku s Doktorem Oxem dáme.”

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované