Hlavní obsah

Lanovky v Krkonoších a Orlických horách se rozjely do trvalého provozu

Foto: Ondřej Moštěk, Správa KRNAP

Na Sněžce.

Reklama

Všechny lanovky v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji se v minulých dnech již rozjely do trvalého letního provozu.

Článek

Do konce června jezdily denně jen lanovky na Sněžku, Medvědín a Černou horu, některé další lanovky byly v provozu o víkendech.

Lanovka na nejvyšší českou horu Sněžku se rozjela do letní sezony 12. května, a to po více než třech měsících odstávky dané epidemickými restrikcemi. Od 1. července jízdné lanovkou podražilo. Nový ceník zohledňuje hlavní a vedlejší sezonu. V hlavní sezoně, tedy v červenci a v srpnu, se cena zpáteční jízdenky pro dospělého zvýšila na 560 korun ze 430 korun, jízdné pouze na vrchol je za 300 korun.

Na krkonošské hřebeny se lidé také dostanou lanovkami ze Špindlerova Mlýna na Pláně a Medvědín, kde jízdné koupené na pokladně stojí dospělého 300 korun. Z Janských Lázní na Černou horu se dospělý vyveze kabinovou lanovkou za 250 korun. Z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch a z Velké Úpy na Portášky jízdné stojí 180 korun. Lanovkou z Herlíkovic na vrch Žalý s rozhlednou se dospělý dostane za 140 korun.

V Orlických horách jsou v trvalém denním provozu v létě lanovky v Říčkách a v Deštném. Jedna jízda dospělého vyjde v Říčkách na 100 korun a v Deštném na 90 korun. Ve všech střediscích mohou turisté využít nabídky dalších různých služeb. Mohou si například půjčit kola, elektrokola, terénní koloběžky či si zkusit jízdu na terénních kárách.

Reklama

Doporučované