Hlavní obsah

Legální marihuana pro rekreační účely. Výhra, nebo cesta do pekel?

Je rozumné legalizovat marihuanu pro rekreační účely?Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

K tématu přišel do Rána na gauči pohovořit expert na drogovou problematiku a zároveň vedoucí psycholog DROP-INu Ivan Douda.

Článek

Kanada jako první země G7 zlegalizovala užívání marihuany pro rekreační účely. Rozhodnutí má své světlé i stinné stránky. Které převládají?

K tématu přišel do Rána na gauči pohovořit expert na drogovou problematiku a zároveň vedoucí psycholog DROP-INu Ivan Douda.

Citátem jedné kanadské kriminoložky ve zkratce a lehké nadsázce shrnul problematiku užívání marihuany pro rekreační účely: „Některé drogy nejsou zakázané, protože jsou nebezpečné. Ale jsou nebezpečné, protože jsou zákazané.”

Podle Doudy je třeba nezapomínat na to, že marihuana je droga a člověk se na ní může stát závislý podobně jako třeba na alkoholu. Záleží tedy na státu, zda ji bude regulovat a jak, zda úplně, či třeba jen částečně. V konečném důsledku samozřejmě nejvíce záleží na jedinci, jak a zda vůbec s drogou zachází. Odborný pohled si poslechněte v úvodním videu.

Pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 7:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reportér Radek Hrdina se dnes pro Ráno na gauči vydal na výstavu s názvem Made in Czechoslovakia aneb Průmysl, který dobyl svět.

Česko vstává s Radkem Hrdinou.Video: Kamila Bejlková

Reklama

Související témata:

Doporučované