Hlavní obsah

Lego si chce kousnout z koláče milovníků puzzle. Nabízí skládací obrazy

Foto: www.lego.com

Jedna sada oblíbené rockové kapely dokáže sestavit více členů.

Reklama

Dánský výrobce se v nové řadě zaměřil na dospělé. V předprodeji nabízí sadu s motivy slavných kulturních ikon.

Článek

Že mají děti stavebnici Lego rády a že některým vášeň pro skládání vydrží až do dospělosti, se všeobecně ví. A pro dánskou hračkářskou firmu představují dospělí milovníci kostiček segment, od kterého si slibuje další zdroj peněz.

Zatímco doménou nejmladších zůstává Duplo a odrostlejšímu potomstvu se nabízejí různé série inspirované animovanými seriály, pro mládež a dospělé Dánové vymysleli například sérii Architecture.

Anebo novou řadu Lego Art „určenou pro dospělé, kteří jsou hrdí na svou lásku k popkultuře“, s motivy, jako jsou Star Wars, kapela The Beatles, herečka Marilyn Monroe podle Andyho Warhola nebo Iron Man od Marvelu.

Nejde jen o obyčejnou stavebnici, mozaiky s ikonami populárního umění lze pověsit na zeď a při skládání poslouchat speciální rozhovory a soundtrack. O novince informuje technologický magazín The Verge a portál o stavebnicích Brick Fanatics.

Foto: www.lego.com

Jedna sada a slavná herečka čtyřikrát jinak.

Podnik prezentuje novou sadu jako „úchvatné výstavní kousky, které znázorňují ikonická umělecká díla, superhrdiny a sithské lordy, a nabízejí obohacující stavitelský zážitek, při němž si odpočinete a užijete si tvůrčí projekt“. Dále uvádí, že „vzdává hold ikonickým umělcům, kapelám a hrdinům“.

Zcela výjimečná je u mozaiek jejich variabilita - každá sada se dá přeskládat na jinou postavu z dané řady. Pokud si zakoupíte Star Wars, můžete si pokaždé postavit jednoho z vůdců Sithů. Kapela The Beatles nabízí své členy, Iron Man různá zobrazení své postavy a známá herečka dokáže hrát různými barvami.

K odpočinku patří poslech

Nápad společnosti ale nezůstává pouze u zobrazení, protože navíc nabízí zvukovou stopu, která završí nevšední zážitek skládačky pro dospělé. Třeba taková herecká ikona vyobrazená v roce 1967 slavným malířem představuje kromě zmíněných barevných proměn doprovodný soundtrack, který zahrnuje rozhovory s Jessicou Beckovou z muzea Andyho Warhola a příběhy od Blakea Gopnika, autora biografie legendárního umělce.

Foto: www.lego.com

Spojení tří sad přinese ještě větší postavu temné strany Síly.

Milovníci hudby anglické rockové skupiny si mohou koupit čtyři sady a vytvořit portréty členů kapely nebo pouze jednu, ze které lze sestavit jednoho Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona nebo Ringo Starra. Opět si lze ve spojení s kapelou poslechnout soundtrack či zajímavé rozhovory s novináři.

Spojení obrazů a zahájení předprodeje

Podle kritiků a skalních fanoušků sice není nová éra ságy Star Wars taková, jako bývaly staré filmy, ale Lego myslí jak na staromilce, tak shovívavější publikum věčného sváru temné a světlé strany Síly. Dánští designéři však zřejmě dospěli k závěru, že publikum fandí padouchům.

Do výroby se proto dostali Darth Vader i Darth Maul a nádavkem novější postava Kylo Rena. Obdobně jako u hrdiny Marvelu lze obrazy spojit do jednoho a vytvořit mistrovské dílo Darth Vadera.

Foto: www.lego.com

Plastový Iron Man.

„Jsme přesvědčeni, že můžeme inspirovat fanoušky filmu, milovníky hudby, umění a designu, aby se ponořili do světa umění a tvořivosti spojeného s jejich idoly,“ citoval ředitelku zodpovědnou za design Lega Elizabeth Bontoftovou portál Brick Fanatics. Ta navíc dodává, že díky novince si lidé odpočinou a vytvoří nástěnné umělecké dílo.

Prodej nové řady oblíbených filmových hvězd se ve vybraných zemích spustí na začátku srpna a o měsíc později se bude prodávat také v USA. Na českých stránkách výrobce lze k dnešnímu dni předobjednat všechny sady s odesláním 1. srpna kromě Iron Mana, který zatím v předobjednávce chybí.

Cenovka se dle motivů neliší a výrobce ji stanovil na částku 3299 korun.

Reklama

Doporučované