Hlavní obsah

Letadla se díky nim nesrazí. Máme z toho takovou vtipnou úchylku, přiznává jejich šéf

Když nedostaneme potvrzení pěkně nahlas, máme pocit, že jsme žádný pokyn nevydali, říká nejdéle sloužící šéf státního podniku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Aktuálně „vládne“ evropskému nebi. „No vládnu… Předsedám 35 zbytnělým egům,“ směje se Jan Klas.

Článek

Jan Klas je generálním ředitelem Řízení letového provozu od roku 2007. Jeho dispečeři hlídají, že na vzdušných dálnicích nedojde ke karambolům. A za více než 850 tisíc přeletů vzdušným prostorem České republiky utržil jím řízený státní podnik v loňském roce přes čtyři miliardy korun.

„Když nedostaneme potvrzení, jako bychom žádný příkaz nevydali. A dost často to vyžadujeme i po našich blízkých. Aneb když nám hlasitě neodpoví, že to pivo, co chceme, koupí, tak se toho dožadujeme,“ popisuje Klas nemoc z povolání Řízení letového provozu v novém díle pořadu Kam to bude?

Klas, který dlouhá léta pracoval pro Evropskou agenturu pro bezpečnost letového provozu, se letos stal šéfem profesní organizace sdružující evropské poskytovatele letových provozních služeb. Dalo by se tak říct, že je dnes pánem evropského nebe.

Jaké to bylo čelit útokům, které zblízka sledovala i rozvědka BIS? Jak se řeší situace, když letadlo na nebi „zbloudí“? Proč ho politici nejvíce štvou, když si nadávají do autistů? Jaká je budoucnost letecké dopravy nad Evropou?

I o tom s šéfem bohatého státního podniku, který má běžně na účtu miliardu, v novém díle pořadu Kam to bude? Už dnes večer v 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované