Hlavní obsah

Italové přišli na to, jak do letadel dostat ještě víc lidí. Místo sedadel je čekají stojačky

Létání téměř vestoje, o pětinu víc pasažérů. Komfort je přijatelný, říkají Italové k novým sedadlům.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Italská firma Avio Interiors představila na veletrhu v Hamburku prototyp nové verze sedadel pro letadla, která mají vyšší sklon, a cestující tak absolvují let téměř vestoje. Cílem návrhu je ušetřit co nejvíce místa, a tím umožnit vyšší obsazenost letadel.

Článek

Letadla vybavená těmito sedadly by měla pojmout až o 20 procent více cestujících díky tomu, že prostor na nohy lze zmenšit o 12 centimetrů oproti normálním sedadlům. Rozestup mezi sedadly tedy bude 58 centimetrů.

Podle vyjádření firmy, které cituje britský list The Independent, bude komfort cestujících „přijatelný“.

Zavedena by měla být pouze v letadlech, která jsou určena pro krátké lety. Firma se chlubí tím, že jejich sedadla jsou dvakrát lehčí než ta klasická a mají také jednodušší design, a tím snazší údržbu.

Uvedením nové verze sedadel reaguje firma na trend zmenšování prostoru pro nohy u mnoha leteckých společností. Šetřit místem se nesnaží jen nízkonákladové společnosti jako EasyJet či Ryanair, ale u kratších letů například i British Airways nebo American Airlines.

Reklama

Doporučované