Hlavní obsah

Letiště Pardubice hodlá poprvé zavést parkovné, od června

Rozhovor s Hanou Šmejkalovou, ředitelkou Letiště Pardubice.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Letiště Pardubice, které loni přepravilo téměř 150 tisíc cestujících, chce letos zavést poplatky za parkování. Seznamu to řekla ředitelka pardubického letiště Hana Šmejkalová.

Článek

„Jednáme o tom s akcionáři i právníky, pravda je, že právě parkovné tvoří nezanedbatelnou část příjmů. A o tu zatím přicházíme,“ vysvětluje plánovaný krok Hana Šmejkalová.

Parkování zdarma byla dosud jedna z devíz, na kterou regionální letiště láká. Důvod, proč letět do Londýna, Moskvy nebo Alicante, což jsou pravidelné linky, právě z města perníku. Odlivu klientely kvůli zavedení parkovného se ale v Pardubicích nebojí. A ředitelka letiště dodává proč: „Bylo by to v řádu stokorun, možná stokoruny za týden, kdy tam auto necháte, když jedete třeba na dovolenou.“

Letišti se tak podařilo přilákat nejen cestující z regionu, tedy Pardubického nebo Královéhradeckého kraje, ale našla si ho i početná klientela z Polska.

Parkování se zpoplatní zatím na velké odstavné ploše za letištěm a do budoucna jeho vedení plánuje postavit další parkoviště, hned před novým terminálem Jana Kašpara, který je v provozu rok. „Bylo by to na závory – podobně jako je tomu na Letišti Václava Havla v Praze – systémem naložit, vyložit, odjet,“ upřesňuje Hana Šmejkalová.

Reklama

Doporučované