Hlavní obsah

Letní ráno: Extrémní počasí, krásy noční oblohy a boj s kůrovcem

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (15. 7. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Program Letního rána 15. 7. 2019

00:13 – Zprávy

06:22 – Startuje letní hra Hledejte se Seznamem

08:50 – Období sucha střídají přívalové deště, tropické teploty se střídají s chladným obdobím, bouřky jsou prudší, než bývaly. Zanechávají za sebou obrovské škody. Jaké jsou vyhlídky, že se počasí umoudří a nebudeme zažívat takové extrémy a skončí období sucha? Host: Dagmar Honsová, meteoroložka.

15:52 – Radek Hrdina živě

20:06 – Infoservis: Kam na farmářské trhy

21:47 – Toulky Karlovarským krajem

30:12 – Mnoho lidí si myslí, že každý astronom musí mít dalekohled a o nějaké další výbavě se už obvykle nemluví. To je ale omyl. Začínající pozorovatel nemusí mít vůbec žádný dalekohled. Určitě ale musí mít chuť pozorovat a trpělivost a také znát místa, odkud výhled na noční oblohu neničí záře velkoměst. Co lze v létě pozorovat? Pavel Suchan, Astronomický ústav Akademie věd ČR.

41:16 – Šamanka odsouzená za podvody rozjela další byznys, tentokrát s dětmi. Téma pro Záhady Josefa Klímy.

49:07 – Do boje proti kůrovci, který decimuje lesy po celé zemi, vyrážejí i dobrovolníci. Pracují bez nároku na mzdu, často ve špatně dostupném terénu Krkonošského národního parku. Zdarma ale také vedou své oddíly a pořádají tábory. Hosté: Alžběta Müllerová, skautka a instruktorka vzdělávacích kurzů, a Vojtěch Káně, skaut a dobrovolník v Krkonoších.

01:00:09 – Zprávy

01:06:40 – Předpovědi počasí a meteoradary v mobilech jsou nejpopulárnějí aplikace a vývoj počasí je nejsledovanější informace na celé zemi. Jak se vlastně taková předpověď tvoří a jaká je pravděpodobnost, že se meteorologové trefí do vývoje něčeho tak neovlivnitelného, jako je počasí na příští den?

01:20:51 – Rozhovor s herečkou Kristýnou Frejovou

01:50:06 – BBQ Saloon: Grilovaná žebra s omáčkou z bourbonu

Letní ráno sledujete celé prázdniny od 8 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované