Hlavní obsah

Libeňský most není kulturní památkou, rozhodlo Ministerstvo kultury

Libeňský most není kulturní památkou.Video: Lukáš Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražský Libeňský most se kulturní památkou nestal, rozhodlo Ministerstvo kultury. Verdikt není pravomocný. ČTK to sdělil náměstek pražské primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Článek

Ministerstvo kultury rozhodlo, že pražský Libeňský most není kulturní památkou. Zastupitelstvo Prahy proto tak může most namísto oprav nechat zcela zbourat. Rozhodnutí Ministerstva kultury ale zatím není pravomocné.

Proti verdiktu ministerstva se mohou do 15 dnů od jeho vydání odvolat účastníci řízení, tedy město Praha, dopravní podnik, Technická správa komunikací a České přístavy.

Pokud tak učiní, bude se věcí zabývat rozkladová komise, což by mohlo trvat i několik měsíců. Když podá námitky či připomínky kdokoli jiný, bude se jimi zabývat ministerstvo.

Most je od 19. ledna kvůli špatnému stavu uzavřen pro automobily a MHD. Pražské zastupitelstvo by na některém svém dalším jednání mělo rozhodnout, zda se most opraví, nebo zbourá.

Podle odborníků by výstavba nového mostu i komplexní rekonstrukce současného vyšly na obdobnou částku, a to 550 až 600 milionů korun. V původním plánu Technická správa komunikací předpokládala náklady asi 350 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované