Hlavní obsah

Lidé mohou žít ve vesmíru. Musk dělá skvělou práci, říká astronaut NASA

„Věřím, že lidé mohou žít ve vesmíru a Musk dělá skvělou práci,“ říká americký astronaut pro Seznam.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Z floridského Mysu Canaveral před pár dny odstartovala nejsilnější raketa současnosti - Falcon Heavy společnosti SpaceX. Americký kosmonaut NASA Andrew Feustel to v exkluzivním rozhovoru pro Seznam považuje za skvělou zprávu.

Článek

„Vlády se zabývaly objevováním vesmíru minulých 50 let,” říká Feustel pro Seznam. „Udělaly velkou práci a pokračují v tom, ale je důležité, aby i soukromý sektor našel cesty, jak se zapojit do činnosti. Protože já opravdu věřím, že lidé mohou žít a pracovat ve vesmíru.”

Podle Feustela společnosti jako SpaceX, Boeing, Blue Origin, které mají svou základnu ve Spojených státech, ale také mezinárodní korporace a vlády budou pokračovat ve své práci. „Všichni bychom měli spolupracovat - a Elon Musk dělá skvělou práci, jak ukazují technologie, které v tuto chvíli má. A já si myslím, že budeme spatřovat další kroky dalších společností, jež dělají stejný typ práce,” uvádí v rozhovoru pro Seznam americký astronaut.

Pořad Svět bez obalu sledujte v neděli od 20:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované