Hlavní obsah

Lidi, kteří žijou jenom prací, nemůžou být v životě spokojení, říká podnikatelka Kijonková

Rozhovor se Simonou Kijonkovou, zakladatelkou Zásilkovny, v pořadu Ženský byznys Petry Krmelové.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková dnes jako generální ředitelka vede holding, který má 14 firem. Skupina, kam Zásilkovna patří, měla loni obrat 790 milionů korun, o 70 procent víc než rok předtím. A letos chce růst o 90 procent na 1,3 miliardy korun.

Článek

Přesto – a nebo možná právě proto – zakladatelka logisticko-technologické jedničky na trhu zvládá péči o své tři děti ve věku 11, 8 a 6 let přes den bez chův.

„Tím, že mám logistickou firmu, tak nám to nedělá problém. Jsme dětem řidiči. Máme s manželem velké auto, střídáme se v tom, kdo je odveze do školy a na kroužky,“ vysvětluje Simona Kijonková.

Výjimkou jsou pracovní cesty. „Tím, že řídím celý holding, tak jsou pracovní cesty poměrně časté. Představte si, že jsem jednatelkou 14 firem, takže skutečně je občas potřeba letět do Rumunska, Maďarska, Německa. Já už dnes nejezdím autem – ano, dojedu do Brna do našich kanceláří – ale už i Ostravu létám,“ dodává.

Zásilkovna po devíti letech fungování chce expandovat. Kromě zemí EU a Ruska, kde už funguje, hodlá být do tří let na všech kontinentech a stát se globální logistickou jedničkou. Nově expanduje do Dubaje, Indie, USA. A zvažuje dokonce vlastní letadlo. „Už je to věc, kterou mám namyšlenou, i s ohledem na to, že připravujeme Blízký východ, ale je to přímo úměrné počtu zásilek“, vysvětluje zakladatelka Zásilkovny s tím, že se vše právě propočítává, zda se vyplatí.

Vypadá to u nás jako ve školce

S dětmi tráví pravidelně aktivně čas.

Anketa

Kolik hodin denně trávíte v práci?
Nepracuji
12,9 %
Do 6 hodin denně
7,1 %
6 až 9 hodin
45,5 %
Víc jak 9 hodin denně
34,5 %
Celkem hlasovalo 30679 čtenářů.

„Na jaře vždy na 14 dnů na hory, měsíc a půl v kuse si beru s nimi prázdniny, teď jsme třeba byli v Turecku. Vždycky si pronajmeme nějakou usedlost u moře a trávíme čas společně – v tu dobu mám opravdu digitální abstinenci. Kolegové ví, že na mailu nejsem a když už je něco super nutné, tak mi musí psát sms. Ono všechno počká. Manažeři si myslí, že se bez nich něco neobejde nebo nepočká. Prosím vás, počká všechno. Já jsem přemýšlela, jak by svět vypadal, kdybych neměla děti, a vypadal by strašně. Já jsem moc ráda mámou tří dětí, baví mě s nim trávit čas, vymýšlet s nimi různé párty a oslavy, pyžamové párty… u nás nejsou většinou tři děti, ale třeba deset. Vypadá to u nás trochu jako ve školce. Já nevím, jestli by ta firma rostla rychleji a měla ještě větší zisk, těžko říct. Já si myslím, že lidi, kteří žijou jenom pro práci, nemůžou být v životě spokojený“, uzavírá Kijonková.

Reklama

Doporučované