Hlavní obsah

Londýn hledá teroristovy komplice. Za útok nechala policie ve vazbě dva muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Policie zadržuje dva muže v souvislosti s londýnským útokem.Video: Oliver Sálus

 

Dva zadržovaní muži čelí podezření z přípravy teroristického útoku.

Článek

Londýnská policie nadále zadržuje dva muže v souvislosti se středečním útokem u britského parlamentu, při němž zemřeli čtyři lidé a další desítky osob byly zraněny.

Po několika raziích v pátek propustila sedm z celkem jedenácti zadržených osob, další dvě ženy byly propuštěny na kauci. Všech jedenáct lidí čelilo podezření z přípravy teroristického útoku.

Ve vazbě nadále setrvávají dva muži ve věku 58 a 27 let. Ti byli zadrženi v Birminghamu, kde útočník Khalid Masood žil. Policie se snaží zjistit, jak se Masood radikalizoval a co ho vedlo k útoku.

Jak probíhal útok v Londýně?

„Snažíme se zjistit, jestli jednal sám, pod vlivem teroristické propagandy, nebo ho někdo řídil a poskytoval mu podporu," uvedl šéf protiteroristického policejního útvaru Mark Rowley.

Dvaapadesátiletý rodák z Kentu v jihovýchodní Anglii, který ve středu nejprve najel autem do kolemjdoucích, později zaútočil nožem, než byl na místě zastřelen policií, podle policejního prohlášení nevzbuzoval podezření, že by útok připravoval.

Související témata:

Doporučované