Hlavní obsah

Loučení s tradicemi. Do banky se nebude chodit jen pro peníze

Zhruba pětina. O tolik se propadl podle Jiřího Kunerta, dosluhujícího šéfa UniCredit Bank, hypoteční trh.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jsme moc zvyklí, že se o nás stará stát. Proto neumíme investovat riskantně, říká odcházející bankovní mohykán.

Článek

Banku, konkrétně Živnostenskou, vedl v době, kdy e-maily a mobilní telefony v podstatě neexistovaly a platební karty se protahovaly takzvanou žehličkou. „Určité odtržení od světa nám bylo potom i ku prospěchu. Některé vývojové fáze jsme přeskočili. Třeba nikdy se tu nepoužívaly šeky,“ vypráví v magazínu Barvy byznysu Jiří Kunert, odcházející šéf UniCredit Bank. Po 30 letech nejdéle sloužící bankovní „generál“ přechází do dozorčí rady.

„Bankovnictví se mění a je třeba ho přenechat mladším,“ říká s tím, že finanční domy se budou muset proměnit a nenabízet jen vlastní produkty.

Jak vzpomíná na dobu, kdy české banky padaly? Jaký technologický skok jej zaskočil nejvíc? Čeká český bankovní trh konsolidace? I o tom mluví Jiří Kunert v magazínu Barvy byznysu. V něm dále dojde také na letecký byznys, na který se zaměřila pozornost kvůli aktuálnímu problému s boeingy. Nebo na trh s diamanty.

Magazín Byznys vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den v premiéře od 14:00 a v reprízách od 18:15 a 22:30.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Doporučované