Hlavní obsah

Loutkářské muzeum v Chrudimi chystá festival Bez nití|Odvázané léto na terasách

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Návštěvníci se v během jednoho víkendu v červenci a dalšího v srpnu mohou těšit na loutková představení pro děti i dospělé, koncerty, výtvarné dílny i jeden audiovizuální experiment.

Článek

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi připravilo na letní prázdniny již pátý ročník multižánrového festivalu Bez nití|Odvázané léto na terasách. Konat se budou na terasách renesančního Mydlářovského domu.

„Návštěvníky čeká například vystoupení loutkářského souboru Buchty a loutky, který v letošním roce slaví 30. výročí své činnosti, divadla Toy Machine, uskupení vi.Tvor v čele s René Vitvarem nebo Anna Duchaňová alias Anička a letadýlko, která tentokrát přijede v představením Frutti di Mare a jako Pinky Jane potěší návštěvníky i svým písničkářským vystoupením. Hned dvě představení přivezou herci studia Damúza, které patří k nejlepším loutkohereckým skupinám u nás,“ uvedl Břetislav Oliva z muzea.

Hudební vystoupení obstará skupina Fredy a Krasty se směsicí nadupaného funku říznutého specifickým humorem, jazzpunkové Krásné nové stroje v čele s výtvarníkem Stanislavem Divišem nebo Kyx Orchestra, chrudimský big band s klasickým obsazením, moderním zvukem a neotřelými aranžemi skladeb ve stylu jazzu, latiny, funky i rocku. Pestrý program doplní také Eva Suková alias Blondýna prokládající svoje femme-folkové písně vtipnými básněmi nebo audiovizuální experiment s meotarovými výjevy na motivy českých lidových pohádek v podání volného sdružení Sandy & MeotART.

Festival se uskuteční o víkendech 30. a 31. července a 20. a 21. srpna. Podrobný program lze najít na webu muzea. Vstupenky je již teď možné koupit v pokladně muzea, jednotné vstupné je 120 korun na den, permanentka na všechny akce stojí 400 korun.

Reklama

Doporučované