Hlavní obsah

Lyžování ve Špindlu už spustili, teď kupují rakouský skiareál

Koronavirová pandemie investice společnosti TMR neovlivní. Špindl se propojí a v Rakousku přibude nové středisko.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeden z největších provozovatelů zimních středisek ve střední Evropě, společnost TMR, opět posiluje. V Rakousku je před podepsáním nákupu dalšího lyžařského střediska. Tentokrát firma míří do okolí Innsbrucku.

Článek

Slovenská společnost Tatry Mountain Resort (TMR) známého finančníka Igora Rattaje rozšiřuje své lyžařské impérium. V Rakousku kupuje další skiareál - nedaleko Innsbrucku - a získat chce ještě další dva.

„Podnikání v Rakousku je nám velmi sympatické. Jsme z toho velmi mile překvapeni. Všechny instituce nám velmi pomáhají, takže se koukáme a pracujeme na dalších akvizicích. Teď aktuálně okolo Innsbrucku,“ potvrdil Seznam Zprávám provozní a obchodní ředitel TMR Čeněk Jílek s tím, že v tuto chvíli má firma tři střediska „rozpracovaná“. „U jednoho dealu se blížíme ke konci,“ dodává Jílek s tím, že dokud nebude vše podepsané, nechce být konkrétnější.

U Innsbrucku je hned několik lyžařských středisek a stovky kilometrů sjezdovek. Celková výše investice by se podle TMR měla pohybovat v milionech eur, půjde tak spíš o menší středisko.

Společnost už teď v Rakousku vlastní ledovcové středisko Mölltaler Gletscher a jeho sesterský skiareál Ankogel-Mallnitz. Tam teď plánuje velké investice.

„Chystáme renovaci, nové lanovky a rozšiřování sjezdovek. Pod údolní stanicí ledovce pak plánujeme velké ubytovací kapacity, kde bychom chtěli mít až 1500 lůžek. To je taková naše Achillova pata, není tam moc ubytování,“ říká Jílek s tím, že v příštím roce vyjdou investice na 10 milionů eur.

TMR provozuje skiareály, zábavní parky, golfová hřiště a hotely na Slovensku, v Česku, Polsku a v Rakousku. V tuzemsku si pronajímá lyžařský areál Ještěd a nepřímo vlastní podíl v provozovateli skiareálu Špindlerův Mlýn. I tady plánuje miliardovou investici - propojení areálů Svatý Petr a Medvědín. Ani tu by neměla současná pandemie zabrzdit.

„Všechny naše plánované investice jsou dlouhodobé. Na propojení Špindlu pracujeme několik let. Pomalu se dopracováváme k stavebnímu povolení. Financování je vyřešené,“ dodává Jílek.

Reklama

Doporučované