Hlavní obsah

„Nechme starého pána, ať tam sedí a vládne.“ Magda Vášáryová ve Výzvě o Zemanovi i slovenském exportu Babišovi

Magda Vášáryová živě na Seznamu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Slovenská politička, diplomatka a bývalá československá herečka je hostem Výzvy Jiřího Kubíka. Jak se jí Česko jeví čtvrtstoletí po rozdělení společného státu a proč tu podle ní opět uspěl Miloš Zeman?

Článek

Uspěl by Andrej Babiš ve slovenské politice? A jsou Slováci hrdí na to, že jejich krajan šéfuje vládě v sousední zemi? I na tyto otázky odpovídá Magda Vášáryová v rozhovoru pro Seznam.

„Místo racionálního uvažování o budoucnosti se rozhodujete emocionálně, na to jsme u Čechů nebyli zvyklí,“ vyjádřila se nedávno Vášáryová o výsledcích českých parlamentních voleb, v nichž Babišovo hnutí ANO zvítězilo s 30 procenty hlasů.

„Povedlo se rozšířit názor, že všechna dosavadní politická rozhodnutí byla špatná a že je i samotná politika blbá. Proto se teď dělá antipolitika a očividně jde o úspěšnou strategii.“

Češi jako dobrovolní zaměstnanci holdingu

Proč si myslí, že se čeští voliči dobrovolně rozhodli stát „zaměstnanci Babišova holdingu, kteří nesmějí o ničem rozhodovat“?

A proč v českých prezidentských volbách neuspěl Michal Horáček, jemuž byla v kampani poradkyní, a znovu bodoval Miloš Zeman?

I na tyto otázky odpovídá Magda Vášáryová v rozhovoru, který můžete sledovat ve videu umístěném nahoře.

Dozvíte se také, čím se po odchodu ze slovenského parlamentu zabývá a zda ji neláká možný návrat k herecké profesi.

Reklama

Doporučované