Hlavní obsah

Mamma Mia! je po 10 letech zpět! Pokračování filmového muzikálu znovu láká na Streepovou a hity skupiny ABBA

Mamma Mia! Here we go again vstupuje do českých kin. Na jaké hity ABBY se diváci můžou těšit?Video: Barbora Marková

 

Reklama

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! rozezpíval kina po celém světě. Jen u nás ho vidělo kolem 750 tisíc diváků. Do českých kin teď míří jeho druhé pokračování, znovu s Meryl Streepovou a největšími hity ABBY v čele.

Článek

„Je to ohromující a opravdu neuvěřitelné, protože jsme si nikdy nemysleli, že za deset let budeme zpátky. A myslím, že dnes svět Mamma Mia! potřebuje víc než kdy jindy,“ prozradila na premiéře filmu Streepová.

Tvůrci ve filmu nabízejí hned dva příběhy v jednom. Oba se rafinovaně proplétají a propojují písničkami legendární ABBY, které si prostě nejde nezpívat. „No, to je prostě ABBA. Je to muzika, ve které prostě něco je, něco, co vás rozproudí - a je to o létě a zamilování se, a zase ztrátě lásky a nikdy neztracené lásce,“ nešetří chválou herečka.

Tvůrci překvapili ať novými aranžemi písní, které zazněly už v minulém díle, nebo nepoužitými hity ABBY. Do nového dílu se také díky návratu do minulosti dostávají nové tváře - třeba Lily Jamesová nebo zpěvačka Cher.

Podle producentky Rity Wilson se mají diváci na co těšit. „Mám pocit, že diváci ocenili a jsou nadšení z toho, že je Mamma Mia! zase zpátky, a to v původním složení, které se znovu dalo dohromady. A navíc přibyli i další herci. Myslím, že je opravdu co slavit.“

„Je to o společném zpívání, kde všichni znají slova,“ dodává Tom Hanks, který film také spoluprodukoval.

Výstižná byla rovněž reakce scenáristy a režiséra filmu Ol Parkera na otázku, co pro něj natáčení znamenalo. Prozradil navíc, že se můžeme těšit třeba i na songy When I Kissed The Teacher nebo píseň Fernando, kterou by podle všeho měla zazpívat sama Cher.

„Když jsme s mámou jezdívali na školní závody, vždycky si v autě zpívala píseň Fernando. Ten den, kdy přišla na natáčení a potkala Bennyho (Andersona), už vůbec nezáleželo na tom, kolik vnoučat jsem jí dal. To byla její pýcha, to bylo to její největší štěstí, které jsem jí kdy dal,“ směje se.

Nová Mamma Mia! asi nebude úplně nejžhavějším filmem léta. A i když se tentokrát slunné Řecko točilo v Chorvatsku - svoje fanoušky si jistě nový díl zase najde. Ostatně proč se také jednou nenakazit náladou, kdy máte pocit, že ať se stane cokoliv, vše je vlastně v pořádku.

Na jaké hity ABBY se ve filmu můžeme těšit? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované