Hlavní obsah

Maskovaní muži přepadli transport peněz na kolínském letišti, postřelili jednoho člena ostrahy

Letiště v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

Maskovaní muži dnes dopoledne po deváté hodině ráno na západoněmeckém letišti Kolín nad Rýnem/Bonn přepadli transport peněz. Padly i výstřely a nejméně jeden z nich zasáhl člena ostrahy, který je v ohrožení života, informovala agentura DPA. Provoz letiště nebyl omezen. Pachatelé, kteří později opustili hořící vůz, v němž z místa činu ujeli, jsou na útěku.

Článek

Muži z místa činu ujeli v černém automobilu, který pak na dálnici v kolínské městské části Porz zapálili a nechali být, sdělila policie. Hasiči požár zlikvidovali.

„Dnes ráno, zhruba ve čtvrt na deset, tady maskovaní a ozbrojení muži přepadli transport peněz,“ informoval z místa policejní mluvčí Wolfgang Baldes. „Dva pracovníci této firmy byli pravděpodobně mimo vozidlo. Padly i výstřely. Jednoho pracovníka firmy těžce poranil nejméně jeden výstřel na stehně. Nyní leží na klinice a je operován,“ dodal mluvčí s tím, že muž je v ohrožení života.

Policie nyní po pachatelích pátrá a vyslýchá svědky. Podle Baldese pachatelé možná ukořistili jeden kufřík, ale jisté to není.

Provoz letiště nebyl omezen. Uzavřena byla pouze část letištního autobusového nádraží, kde se loupežné přepadení odehrálo.

Reklama

Související témata:

Doporučované