Hlavní obsah

Média: Commerzbank zvažuje, že propustí 7 000 lidí

Foto: Wikimedia Commons/Donald_Trung

Ilustrační fotografie.

Reklama

Bankovní společnost Commerzbank podle německých médií zvažuje, že propustí dalších 7 000 lidí ze svých zhruba 40 000 zaměstnanců. K tomu se chystá uzavřít až 400 z celkových přibližně 1 000 poboček.

Článek

O záměrech dnes s odkazem na firemní zdroje informoval list Börsen-Zeitung. Přesný rozsah úsporných opatření zatím není znám, protože část vedení nevěří, že by takové škrty byly proveditelné, poznamenala k tomu agentura Bloomberg.

Loni na podzim tato druhá největší banka v Německu oznámila, že do roku 2023 zruší na 4 000 pracovních míst. Vedení Commerzbank je nyní pod tlakem akcionářů kvůli své strategii.

Commerzbank

Druhá největší německá banka se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem.

Založena byla 26. února 1870 v Hamburku.

Celosvětově má přes 15 milionů klientů a kolem 40 tisíc zaměstnanců.

Zdroj: Wikipedia

Podle informací deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung se ve středu nebude konat plánované zasedání dozorčí rady podniku, které mělo úsporný plán projednat. Zástupci zaměstnanců totiž podle listu vyžadují zpřístupnění dalších dokumentů. Velcí akcionáři Commerzbank – americký Cerberus, který drží pět procent akcií, a spolková vláda s 15,6 procenta – se podle téhož zdroje na strategii chtějí podílet.

Commerzbank se ve čtvrtém čtvrtletí propadla do ztráty 54 milionů eur (zhruba 1,4 miliardy korun) po zisku 113 milionů eur před rokem. Šéf Martin Zielke v únoru oznámil, že hodlá pokračovat v započatém úsporném kurzu. Odborový svaz Verdi se masivních personálních škrtů a rušení poboček v částečně zestátněném podniku obává.

Commerzbank v květnu zrušila plány na prodej své polské dceřiné společnosti mBank, která působí také v České republice. V mBank má podíl 69,3 procenta.

Reklama

Doporučované