Hlavní obsah

Mění tvář Ostravska. Plníme si sny a dáváme šanci šikovným lidem, říkají úspěšné tváře regionu

Jsou mladí a úspěšní. Mají jedno společné - mění tvář Ostravska. Výzva Filipa Horkého z festivalu Beats for Love. Video: Filip Horký

 

Reklama

Jsou mladí a na Ostravsku začali byznys, který zde není úplně obvyklý. Věnují se úspěšně módě a stylu. Pozvání do festivalové Výzvy na Beats for Love přijala spolumajitelka designového obchodu Ty Identity Johana Mojáková a spolumajitel úspěšné frimy BeWooden Jakub Najdek. Jak mění tvář Ostravska?

Článek

„V Ostravě je hodně šikovných a tvůrčích lidí. Češi se hodně dlouho učí být jedineční a nesplývat s davem. Každému se líbí a sluší mu něco jiného. Učíme se nosit kvalitní módu a hodně se to zlepšuje. Snažíme se jít proti proudu, nechceme splývat s davem, každá identita je jedinečná a měla by se podle toho chovat,“ říká Johana Mojáková s tím, že jejich obchod v centru Ostravy dává mladým designérům možnost plnit si své sny.

BeWooden do České republiky přinesli módu dřevěných motýlků a řemeslně vyrobených výrobků.

„Snažíme se na to dívat z celosvětového měřítka. Chceme expandovat do zahraničí a pokrýt zahraniční trhy. Motýlek byl náš startovací produkt. Bylo velmi těžké dostat se lidem do povědomí. Je to cool a budoucnost v módě. Bylo to ze začátku divné, lidé na nás zírali. Klepali si na to, jestli je to opravdu dřevo. Díky našim produktům jsme dopřáli lidem možnost odlišit se,“ tvrdí Jakub Najdek.

„Snažíme se, aby řemeslo nešlo do zapomnění. Osobně mám pocit, že z Asie a těchto zemí nám plyne strašně moc výrobků, které jsou na jedno použití,“ dodává Najdek.

Jak se žije mladým kreativním lidem v Ostravě? Mění to velké hudební festivaly a snaha Ostravy být stále více progresivním městem? Mohou mladí lidé z České republiky uspět v módním byznysu i ve světě? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované