Hlavní obsah

Nabízeli mi miliony za práci pro politickou stranu. Odmítl jsem to, říká slavný youtuber Kovy

Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy

 

Reklama

Víte přesně, co sledují vaše děti na sociálních sítích a internetu vůbec? „Je dobré o tom s dětmi mluvit a snažit se to pochopit,” tvrdí Karel Kovář alias Kovy, jedna z nejvlivnějších postav českého internetu. „Nejhorší je, když rodiče tvrdí, že jsou na to moc staří. Nebo když to dětem jen zakážou, dál se o to nezajímají a pak se jen díví."

Článek

Bude mu teprve dvaadvacet, přesto už několik let patří mezi největší hvězdy českého internetu. Jeho kanál na YouTube sleduje skoro třičtvrtě milionu lidí, velmi úpsěšný je i na dalších sociálních sítích. A sám připouští, že o svém vlivu dobře ví. "Je to až občas strašidelné," říká Kovy ve speciální Výzvě, která vznikla na festivalu Aerodrom v Panenském Týnci.

"Generační" rozhovor s ním vedl Jindřich Šídlo, jenž o Kovyho popularitě dobře ví od svých vlastních dětí. "Vyrůstal jsem v době bez internetu, dovedete si to představit?" zní jedna z otázek. "Asi ano, jednou se mi asi na dvě hodiny vybil telefon a bylo to hodně špatné," odpovídá Kovy, jenž ve svých videích mluví často i o vážných tématech - kupříkladu politice. "Potkávám spoustu mladých lidi kteří mi říkají, , že to byl jeden z prvotních impulsů, proč se o politiku zajímat. Spousta lidí to vidí v patnácti letech. Nejvíce mě baví argument, že to není ten věk, kdy by se mělo s mladými o politice mluvit, protože ještě nevolí. To se má začít mluvit až v osmnácti?" říká Kovy, který jednou měsíčně moderuje v televizi Seznam středeční večerní talk show V centru.

Jak Kovy se svým vlivem nakládá? Jaké nabídky odmítá? Proč se svým mladým publikem mluví o politice? Jak vysvětlit mladým lidem, co je to fake news? A proč jednomu ze svých plyšáků říkal "Paroubek"? Podívejte se na celý rozhovor ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované