Hlavní obsah

Městské divadlo Brno už prodává lístky na letní představení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Městské divadlo Brno dnes zahájilo předprodej vstupenek na letní představení pod širým nebem v Biskupském dvoře. Provoz tentokrát zahájí už na konci května, odehraje 38 představení šesti různých inscenací.

Článek

Podmínkou je příznivá epidemická situace. Nyní divadla v Česku hrát nemohou.

Historická dvorana pod petrovskými věžemi je letní scénou Městského divadla už víc než deset let. Hrává se za každého počasí. Vstupenky lze nakupovat online prostřednictvím internetových stránek www.mdb.cz, případně na centrální pokladně v Lidické ulici, informovala mluvčí divadla Kateřina Vižďová.

V nabídce jsou stálice minulých sezon, například český muzikál Noc na Karlštejně, Molièrova komedie Lakomec s Boleslavem Polívkou nebo hudební komedie Tři mušketýři. Na repertoár se vrací také loňská novinka, muzikálová pohádka O statečném kováři s hudbou Petra Ulrycha, stejně jako komedie Zamilovaný Shakespeare.

Letošní novinkou bude světová premiéra detektivního příběhu Napoleon aneb Alchymie štěstí. Zpěvohra spojí historické skutečnosti s fikcí. Volně se inspiruje nejen životem a vojenskými úspěchy Napoleona, ale také návštěvou Winstona Churchilla a jeho manželky na hradě Veveří v roce 1908.

Reklama

Související témata:

Doporučované