Hlavní obsah

Mikromanagementem proti koronaviru. Jak Babiš zvládá krizovou komunikaci?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Babiš by mohl být v komunikaci během krize klidnější a lidštější, říkají Jindřich Šídlo (mimořádně zaskakující za Lucii Stuchlíkovou) a Václav Dolejší.

Reklama

Článek

Andrej Babiš a jeho vláda čelí bezprecedentní krizi, se kterou se žádný jeho předchůdce nesetkal. Nemáme žádný návod, jak by se mělo postupovat, není jak porovnat, zda by někdo jiný dělal jiné a lepší kroky.

Poslechněte si pořad Vlevo dole, kde političtí komentátoři Václav Dolejší a Jindřich Šídlo (mimořádně zaskakující za Lucii Stuchlíkovou) rozebírají, jak premiér Babiš zvládá aktuální problémy s epidemií.

Ve vyhrocené situaci by oba očekávali spíš méně útočného, zato věcnějšího, klidnějšího, srozumitelnějšího a empatičtějšího premiéra.

„Vládě musíme všichni v této krizi důvěřovat. Problém je, že premiér to sděluje babišovským způsobem mikromanagementu, který předvádí po celou dobu v politice. Chybí vám v obci semafor? Já vám ho přijedu postavit. Je toho na něj moc, ztrácí nervy. A je pro něj asi úleva, že se do čela postavil epidemiolog Prymula,“ říká Šídlo.

Naštěstí pro veřejnost, na kterou se každý den valí desítky nových nařízení, vedle Babiše stojí vicepremiér Jan Hamáček, který dokáže úřednické povely přeložit do srozumitelného jazyka. „Jeho vyjádření, když se přepíší na papír, nedávají smysl,“ míní Šídlo.

Věří Jindřich Šídlo vládě? Lze porazit pandemii mikromanagementem a posměšky na adresu EU? A je v pořádku honit politické body na Itálii? Poslechněte si celý pořad v přehrávači nahoře. A buďte zdrávi!

Vlevo dole

Pořad Václava Dolejšího (@VacDol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny.

Každý týden na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám svoje podněty, připomínky nebo tipy na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované