Hlavní obsah

Doma skoro nemluvím, říká jeden z nejzábavnějších Slováků

Lasica: Doufám, že ze mě nebude národní poklad, ten rozkradli.Video: Renata Kalenská

 

Reklama

České publikum je ve srovnání se slovenským profesionálnější, pochvaluje si herec a režisér Milan Lasica. Vzpomíná také, jaké měla jeho žena Magda Vášáryová šance proti Vladimíru Mečiarovi v prezidentské volbě.

Článek

Doma skoro nemluvím a moje žena si na to musela zvyknout, říká v osobním rozhovoru Milan Lasica (77). Jeho slova kontrastují s tím, že diváci ho znají jako zábavného herce a moderátora s chytrým humorem. „Dobrou náladu nedokážu v soukromí produkovat. Jsem velký introvert,“ popisuje se sebekritickým úsměvem.

O svém soukromí často nemluví, v rozhovoru pro Seznam Zprávy ale Lasica prozradil i další podrobnosti ze života s manželkou herečkou Magdou Vášáryovou. Ta jako diplomatka zabrousila do politiky, kandidovala na prezidentku a teď je poslankyní. Lasica vzpomíná také na to, jak dřív vnímal rozdělení Československa a jak ho hodnotí po čtvrtstoletí.

Se svým kolegou Júliem Satinským tvořil od sedmnácti let. V rozhovoru Lasica vysvětluje, proč už ho od Satinského smrti v roce 2002 tvorba tolik nebaví. Pochvaluje si ale české publikum, pro které jezdí hrát například Staré mistry s kolegou Martinem Hubou. „Český humor je velká pomoc pro život. Slováci se berou víc vážně,“ říká.

Reklama

Doporučované