Hlavní obsah

Milion od CK Neckermann, rekordy Tipsportu a deset aut, s nimiž byste měli vyrazit na víkend

Den v ekonomice, zpravodajský pořad Televize Seznam.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Přehled nejdůležitějších zpráv z byznysu z pátku 11. října 2019.

Článek

Pořad Den v ekonomice vysílá Televize Seznam každý všední den od 19:10.

V dnešním vydání najdete:

První veřejná čerpací stanice na vodík vznikne v Česku do pololetí příštího roku. Vybuduje ji Unipetrol v rámci své sítě Benzina, oznámila firma. Předseda představenstva Unipetrolu Tomasz Wiatrak Seznamu už v létě popsal, kdy nějaké nové palivo může sesadit z trůnu benzin či naftu a kde zmíněná stanice na vodík bude.

Letecké spojení mezi Prahou a Čínou by se v nejbližší době nemělo výrazněji změnit. V současnosti na trase funguje přímé spojení do čtyř čínských destinací, v provozu budou i v zimě, uvedl mluvčí letiště. Reagoval tak na čtvrteční slova prezidenta Zemana, že diplomatická roztržka mezi vedením Prahy a Čínou může vést k odklonění některých leteckých linek z Číny do Prahy.

Dceřiná společnost zkrachovalého Thomase Cooka CK Neckermann částečně obnovila prodej zájezdů do míst, kde se nevyskytovaly problémy s hoteliéry. Za zrušené zájezdy kancelář vyplatila už milion korun. Aktuálně má v zahraničí zhruba 70 Čechů, zároveň proplácí peníze těm, jejichž dovolenou musela zrušit. O budoucnosti společnosti v Česku stále probíhají jednání s investory.

Skupina Tipsport, jednička na tuzemském trhu kurzového sázení, má za sebou rekordní období. Nejvyšší obrat v historii, čistý zisk za loňský rok 1,35 miliardy korun, jak v rozhovoru se Zuzanou Hodkovou prozradil spolumajitel Tipsportu Vratislav Randa.

Ropné trhy se po útoku v Saúdské Arábii rychle zotavily. Útok na ropná zařízení Abkajk a Churajs nejprve vyděsil, o měsíc později je ale situace taková, že vzhledem ke zpomalování růstu poptávky se dokonce ropný trh bude potýkat s nadbytečnými dodávkami. Mezinárodní agentura pro energii snížila odhad růstu poptávky po ropě na příští rok o 100 000 barelů denně na 1,2 milionu barelů.

Největší evropská softwarová společnost SAP mění šéfa. Bill McDermott firmu opouští téměř po deseti letech. V čele podniku ho nahradí Jennifer Morganová a Christian Klein. Konkrétní důvody odchodu osmapadesátiletého McDermotta společnost nesdělila. Na novém vedení bude dokončení přechodu od tradičního softwaru ke cloudovým službám.

A ještě jedna personálie, tentokrát z firmy, která nemá na šéfy vůbec štěstí. Vedení francouzské automobilky Renault se rozhodlo s okamžitou platností uvolnit šestapadesátiletého Thierryho Bollorého z funkce výkonného ředitele. Bolloré dříve ve funkci vystřídal Carlose Ghosna, který byl koncem loňska zatčen a obviněn z finančních podvodů. Renault dočasně povede finanční ředitelka, dvaapadesátiletá Clotilda Delbosová.

Akce a slevy. Jak moc jsou lákavé a jaký vliv mají akční letáky na rozhodování českého spotřebitele? To objasnil Petr Miklík z Kupi.cz, portálu zaměřeného na online distribuci letáků a katalogů.

Portál Esquire sestavil žebříček, který se vám bude hodit, pokud plánujete o víkendu jet na výlet vozem. Tady je 10 nejdražších aut současnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované