Hlavní obsah

190 nakažených, ministerstvo spustilo očkování pro „zapomenutou“ skupinu lidí

Foto: SZ Michal Šula

Jedním z očkovacích míst vyhrazených pro samoplátce bude O2 Universum. (Ilustrační foto.)

Reklama

aktualizováno •

Za čtvrtek přibylo 190 nově nakažených, oproti minulému čtvrtku (424 případů) je to prudký pokles. Od pátku se k očkování mohou registrovat cizinci a čeští občané bez veřejného zdravotního pojištění.

Článek

Ministerstvo zdravotnictví o půlnoci ze čtvrtka na pátek spustilo registraci k očkování pro všechny, kteří nemají veřejné zdravotní pojištění na území České republiky nebo Evropské unie a zároveň dlouhodobě v České republice pobývají. Neboli očkovat se budou moci třeba cizinci s dlouhodobým pobytem, na které se na začátku vakcinace „zapomnělo“. Za vakcínu si ovšem zaplatí.

„Rezervační systém jim nabídne určená očkovací místa, kde bude zároveň i personál mluvící cizím jazykem. V každém kraji bude pro tuto skupinu obyvatel určeno minimálně jedno očkovací místo, v Praze jich bude šest, a to včetně velkokapacitního O2 Universum. Očkovat se bude vakcínou Comirnaty,“ píše resort Adama Vojtěcha v tiskové zprávě.

Cena za jednu dávku nepřesáhne podle ministerstva 810 korun a bude možné ji uhradit přímo na místě.

Jak aktuálně probíhá očkování, se můžete podívat v unikátní mapě.

Registrace na očkování bude probíhat prostřednictvím Centrálního registračního systému, kde je připraven samostatný přihlašovací formulář, a to na adrese registrace.mzcr.cz/samoplatci.

Reklama

Související témata:

Doporučované