Hlavní obsah

Minuta po minutě: Jak to vypadá, když se Babiš střetne se Zaorálkem

Debata Seznam Zpráv. První předvolební střet lídrů ANO a ČSSD.

 

Reklama

Na letním festivalu Benátská! dokázal Seznam proti sobě poprvé postavit dva hlavní soupeře podzimních voleb: Andreje Babiše a Lubomíra Zaorálka.

Článek

Dá a má se řídit stát jako firma, jak prosazuje Andrej Babiš? Slogan, s nímž přišel šéf hnutí ANO, několikrát zazněl v první ze sérii předvolebních debat, které uspořádal a ještě uspořádá Seznam Zprávy.

Moderátorům Zuzaně Kubátové a Jindřichu Šídlovi se hned v premiéře sešly dvě těžké váhy. Svoje argumenty - mimo dalších hostů - předkládali lídři ANO a ČSSD Andrej Babiš a Lubomír Zaorálek.

Podívejte se na záznam celé debaty ve videu nahoře.

A o čem přesně byla řeč?

Jak se žije politikům? (ve videu stopáž do 10:20)

Politici a hosté debaty odpovídali na otázku, jak se jim v Česku žije a jestli se žije lépe než před čtyřmi lety.

ANO jako favorit (ve videu stopáž 10:21 - 24:00)

Favoritem pro nadcházející volby je hnutí ANO a zdá se, že lidé uvěřili jeho heslu Stát řídit jako firmu. Proč tomu tak je, co si pod tím představit a je to vůbec možné?

Co vadí podnikatelům? (ve videu stopáž 24:00 - 39:30)

Jaké jsou podmínky pro podnikatele v Česku, prosperuje z jejich práce stát? Bohatnou zaměstnanci? Co vám na pravidlech pro podnikání vadí a co byste změnili?

Čím vás politici rozčilují? (ve videu stopáž od 39:30)

Čím vás v poslední době rozčílil stát? Byla to byrokracie na úřadech? EET? A naopak co byste si přáli, aby se změnilo a jak by mohl být stát vstřícnější ke svým obyvatelům?

Reklama

Doporučované