Hlavní obsah

Ve sportovní agentuře končí po nástupu Neussera obě místopředsedkyně

Foto: ČTK

Nový předseda NSA Neusser odvolal obě místopředsedkyně.

Reklama

Poté, co se řízení Národní sportovní agentury ujal nový šéf, končí obě místopředsedkyně. Soňa Bergmannová už minulý pátek, Markéta Kabourková odchází ke konci června.

Článek

O tom, že v pátek takzvaně na hodinu skončila místopředsedkyně Bergmannová, informoval server Neovlivní.cz. Ten také připomíná, že obě ženy vyslal do vedení agentury osobně premiér Andrej Babiš poté, co letos zkraje roku nařídil nyní již bývalému šéfovi agentury Milanu Hniličkovi, aby odvolal své nejbližší spolupracovníky Ivo Lukše a Michala Janebu.

Nový šéf Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser chce, aby výběr jejich nástupců proběhl jinak než v předchozím případě.

„Nový ředitel chce, aby na těchto pozicích byli lidé vybraní na základě transparentního výběrového řízení,“ odůvodnil výpovědi místopředsedkyň pro Seznam Zprávy mluvčí agentury Jakub Večerka.

Odchod Soni Bergmannové byl podle zjištění Neovlivní.cz jednou z podmínek, kterou si Filip Neusser dal, než přijal funkci Hniličkova nástupce. Hnilička si totiž právě na ni stěžoval, že vynášela informace z NSA předsedovi vlády. V minulosti totiž pracovala pro Andreje Babiše v Agrofertu.

Noví místopředsedové by měli být v úřadu do začátku července. „Dnes je vyhlášené výběrové řízení, pokud by to bylo splnitelné pro kandidáta, datum nástupu nového místopředsedy by měl být prvního července,“ uvedl Večerka.

Obě vyhozené ženy se teoreticky do tohoto výběrového řízení mohou přihlásit. „My nemůžeme nikomu zakazovat se transparentního a otevřeného výběrového řízení účastnit,“ dodal Večerka.

Reklama

Doporučované