Hlavní obsah

Mňága a Žďorp zahrála na střeše hotelu ve Valašském Meziříčí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V netradiční koncertní pódium dnes večer proměnila skupina Mňága a Žďorp střechu hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, na které před objektivy kamer a fotoaparátů odehrála své největší hity i novější skladby.

Článek

Díky přímému přenosu mohly koncert bez obav z nákazy koronavirem z pohodlí svých domů sledovat desítky tisíc lidí. Koncert, který z prostranství v okolí hotelu poslouchali i početní obyvatelé Valašského Meziříčí, byl součástí projektu Kultura žije.

Skupina Mňága a Žďorp se rozhodla odehrát koncert pod širým nebem na střeše hotelu poté, co její poslední přenos ze zkušebny minulou sobotu živě sledovalo 60 tisíc lidí. „Byli jsme poslední kapela, která ještě na střeše nehrála,“ řekl s úsměvem ČTK frontman valašskomeziříčské kapely Petr Fiala v narážce na to, že na střechách už kvůli preventivně uzavřeným koncertním sálům zahrála řada tuzemských kapel.

Nápad odehrát koncert na střeše hotelu Apollo se zrodil při diskuzi členů kapely po jednom z videopřenosů ze zkušebny. „Ráno jsem se probudil a měl jsem od Petra (Fialy) sedm zmeškaných hovorů. Protože už měl celý koncert v podstatě rozjetý. Kluci se pro to vážně nadchli a my jsme nadchli dalších 20 lidí, kteří se podíleli na přípravě obrazu, zvuku, produkce a podobně,“ podotkl jeden z organizátorů projektu Kultura žije Jakub Koutný.

„Mňágu jsme přizvali po jejím prvním facebookovém koncertu, vystupuje ve zkušebně každý týden a je to skvělá spolupráce,“ uvedl kreativní producent Mall.tv Milan Kuchynka. Organizátoři koncertu podle něj chtěli dokázat, že i v době koronavirové pandemie nemusí lidé jen sedět doma s rukama v klíně.

Série #kulturažije, kterou na nouzový stav zareagovala internetová televize Mall.tv a dárcovská platforma Donio.cz, již nabídla zhruba stovku živých přenosů a záznamů. Bezmála 7700 diváků vyjádřilo tvůrcům podporu částkou celkem přes čtyři miliony korun.

Reklama

Doporučované