Hlavní obsah

Módní návrhářka o české olympijské kolekci: Inspiroval nás Raška i Samková

Rozhovor s navrhářkou olympijské kolekce Mílou Krejčovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Čeští sportovci pravidelně sklízí designem svých kolekcí na olympijských hrách úspěch. Jak k vysoce nastavené laťce dostoupali tentokrát, prozradila módní návrhářka Míla Krejčová, která se na vzniku kolekce podílela.

Článek

Českou olympijskou kolekci pro hry v Pchjongčchangu zblízka představila její spoluautorka, módní návrhářka Míla Krejčová. Mezi nejvýraznější motivy patří bezpochyby kulich s bambulí s názvem „raškovka”.

Ten připomíná čepici, kterou měl na sobě Jiří Raška - legendární skokan na lyžích, jenž si v Grenoblu v roce 1968 doletěl pro vůbec první zlatou medaili pro Československo ze zimních olympijských her.

Tradiční bílou, modrou a červenou barvu doplňuje barva zlatá, jako symbol vítězství. Ta je z druhé strany oboustranné bundy. Tím návrháři vzdali hold vítězce ze Soči, snowboardistce Evě Samkové, která si při slavnostním ceremoniálu otočila bílou bundu na zlatou podšívku. Dalším důležitým motivem je stovka symbolizující sto let od založení samostatného Československa.

Aby oblečení nebodovalo jen vzhledem, ale v minusových teplotách splňovalo i funkčnost, zapojili se i bývalí sportovci: bývalá hvězdná běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová, úspěšný skikrosař Tomáš Kraus a současný veslařský šampion Ondřej Synek.

Jaké materiály byly použity nebo kde všude najdeme motiv stovky, nám Míla Krejčová prozradila v rozhovoru.

Reklama

Doporučované