Hlavní obsah

Moneta vyplatí pololetní dividendu a nakoupí zpět své akcie

Foto: Profimedia

Pobočka Moneta Bank v Praze.

Reklama

Valná hromada Moneta Money Bank schválila návrh na výplatu pololetní dividendy 3,30 Kč na akcii před zdaněním, navýšení základního kapitálu o 9,709 miliardy korun na 10,220 miliardy a program zpětného odkupu akcií.

Článek

Valné hromady se zúčastnili akcionáři s podílem přes 60 procent na základním kapitálu banky. Jmenovité hodnoty akcií Monety se tak zvyšují z jedné koruny na dvacet Kč. Nárok na pololetní dividendu budou mít akcionáři banky, kteří jsou zapsáni v Centrálním depozitáři cenných papírů k 2. prosinci 2019. Pololetní dividenda je splatná 17. prosince 2019 na bankovní účet akcionáře zapsaný v depozitáři.

Akcionáři rovněž odsouhlasili rámec pro zpětný odkup vlastních akcií Monety, takzvaný buy-back, v počtu až 11 milionů kusů za tržní cenu až do 90 korun za jednu akcii. Odkup může trvat až do konce roku 2020.

Moneta Money Bank funguje pod současným názvem od roku 2016, jméno banky z dřívějšího GE Money Bank se změnilo v souvislosti s jejím vstupem na burzu v květnu téhož roku. Finanční ústav je jednou z největších firem obchodovaných na pražské burze.

Reklama

Související témata:

Doporučované