Hlavní obsah

Když maluje premiér. Johnson pobavil sítě svým banánem

Foto: Profimedia.cz

Britský premiér Boris Johnson pózuje se svou malbou banánu.

Reklama

Britský premiér Boris Johnson při návštěvě mateřské školky ukázal, že příliš neoplývá uměleckým talentem. Jeho kresba banánu pobavila britskou veřejnost.

Článek

Britský premiér Boris Johnson se při návštěvě mateřské školky v západním Londýně přidal k hodině výtvarné výchovy a umělecky znázornil vystavený trs banánů. Vzápětí se pochlubil poněkud nestandardním dílkem, které nikoho příliš neohromilo, píše britský bulvární plátek The Daily Mail.

Neobvyklou malbu doplnil diskuzí nad možnou podobou koronavirových očkovacích průkazů, které by mohly být vyžadovány při vstupu do nejrůznějších podniků, jejichž otevření plánuje Johnsonův kabinet v několik fázích. Vláda zveřejní své stanovisko k jejich používání na začátku dubna, uvedl Johnson.

Dokument by měl potvrzovat, že byl jeho nositel očkován jednou z vakcín proti koronaviru. Uvažuje se také o tom, že by se lidé mohli prokazovat negativním testem nebo dokumentem, který by potvrzoval, že onemocnění covid-19 v nedávné době prodělali.

Johnson již dříve naznačil, že by mohlo být na majitelích hospod a restaurací, zda budou při vstupu do svého podniku prověřovat „potvrzení o bezinfekčnosti“ jednotlivých zákazníků. Těm se však nápad příliš nelíbí. Koronavirový certifikát by pro ně ovšem mohl znamenat, že budou smět upustit od dodržování předepsaných rozestupů. Britský premiér nicméně při návštěvě školky uznal, „že jde o morálně velmi komplexní záležitost s řadou etických otazníků“.

Venkovní zahrádky se ve Velké Británii znovuotevřou 12. dubna. Vnitřní prostory se zákazníkům otevřou 17. května.

Jinak Johnsonova návštěva školky dopadla celkem hladce, což se nedá říct o všech kontaktech současného britského premiéra se školáky.

Při fotbalovém zápase Johnson před několika lety nechtěně podrazil jednoho z malých hráčů. Při návštěvě Japonska zase setkání s robustním britským politikem zalitoval 10letý školák, kterého rozběhnutý Johnson „zboural“ při pouliční partii ragby.

Reklama

Doporučované