Hlavní obsah

Muzeum slavných figurín zkrachovalo. Co bude s Jágrem, Gottem, Čechem a dalším voskem?

Konec muzea voskových figurín. Vedení chce jednat s potencionálními partnery.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Muzeum Grévin v centru Prahy tento týden oznámilo, že z ekonomických důvodů zavírá.

Článek

V muzeu voskových figurín Grévin čeká řada exponátů na budoucnost.

Turistická atrakce v centru Prahy tento týden z ekonomických důvodů zavřela, konec je však komplikovanější. Zejména otázka - co bude s figurínami.

Muzeum totiž expozici složilo z voskových kopií českých osobností, které na rozdíl od globálních celebrit bude obtížné přemístit do zahraničních poboček.

Věrné kopie Heleny Vondráčkové, Lucie Bílé, Romana Šebrleho, Petra Čecha nebo Vladimíra Menšíka tak budou zakonzervovány, než vedení muzea z mnoha možností rozhodne, co dál.

Bude přitom muset jednat i s „živými předlohami“ uzavřených exponátů.

„Všechny sochy jsou chráněné smlouvami, takže ať se bude dít cokoliv, nebude se to dít bez souhlasu živých protějšků,“ řekla Seznamu marketingová ředitelka muzea Daniela Pedret.

A těm osud figurín nebude úplně lhostejný.

„Asi by mi vadilo, kdyby se moje socha prodala úplně komukoliv. Zeptám se, kam přijde,“ uvedl pro Seznam například olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle.

Marketingová ředitelka Daniela Pedret dodává, že se i z tohoto důvodu bude muzeum k exponátům chovat s velkou úctou. Takže například možnost, že by se sochy dostaly na sběratelský trh, není příliš reálná.

„Sběratelé si velmi pravděpodobně sochy nekoupí,“ říká Daniela Pedret.

Reklama

Doporučované