Hlavní obsah

Mynář dostal dotaci na sjezdovku, která nefunguje. Stát chce peníze zpět

Kancléř Vratislav Mynář.

Reklama

Další projekt kancléře Mynáře dotovaný státem se dostal do potíží.

Článek

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář plánoval provoz sjezdovky v Nové Lhotě, jež je podobná té, která funguje v „jeho” 40 kilometrů vzdálených Osvětimanech. Na umělé zasněžování dostala jeho firma Ski-Moravia dotaci od státu. Má to ale háček, sjezdovka už roky nefunguje.

Státní zemědělský intervenční fond nyní definitivně rozhodl, že chce zpět 1,2 milionu korun na čerpací stanici pro zasněžování a 200 tisíc na osvětlení svahu, píše deník Aktuálně.cz.

Když Mynář chystal zasněžování sjezdovky v Osvětimanech, s úřady si hlavu nelámal. Jak upozornili Reportéři ČT, nádrž vybudoval načerno. V Nové Lhotě ale úřady podobnou stavbu včas zakázaly. Leží totiž v Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, kde je vody nedostatek.

Bez potřebné nádrže se vleky v Nové Lhotě už šest let nerozjely a zasněžovací děla rezaví v opuštěném areálu. Firma Ski-Moravia si přesto dotaci nechala, píše deník. Po krachu projektu Mynář přepsal svůj podíl na stranického kolegu Aleše Pfeffera, starostu Osvětiman.

Mynář, který už nyní ve firmě oficiálně nefiguruje, se pro deník ke kauze odmítl vyjádřit. Pfeffer tvrdí, že k pochybení nedošlo. Firma se podle něj obrátila na ministerstvo zemědělství, to už ale v předchozí stížnosti dalo za pravdu úředníkům z fondu.

Reklama

Doporučované