Hlavní obsah

Mynářova firma ve lhůtě nevrátila dotaci na penzion v Osvětimanech

Vratislav Mynář.

Reklama

aktualizováno •

Úřady už oznámily, že začnou vrácení neoprávněně vyplacené dotace aktivně vymáhat.

Článek

Firma Clever Management hradního kancléře Vratislava Mynáře nevrátila během stanovené třicetidenní lhůty dotaci bezmála šest milionů korun.

Získala ji na dostavbu penzionu v Osvětimanech, avšak dotační úřad s odstupem po kontrole zjistil, že neoprávněně. A chce peníze zpět.

To, že dotace nebyla vrácena, potvrdila Seznam Zprávám vedoucí odboru kontroly a plateb ROP Střední Morava Dana Koplíková.

„Za této situace bude ze strany Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava jako příslušného správního orgánu zahájeno daňové řízení,“ uvedla Koplíková.

To znamená, že úřad začne vrácení dotace aktivně vymáhat a může přitom vyměřit i penále.

Regionální operační program Střední Morava poskytl firmě Clever Management dotaci na dostavbu penzionu v Osvětimanech v roce 2011.

Mimořádná kontrola přidělení těchto peněz však ukázala, že společnost Clever Management neměla vůbec dotaci získat. A to proto, že už dříve na stejnou stavbu poskytlo veřejnou podporu Ministerstvo školství.

V dokumentech o závěrech kontroly, které mají Seznam Zprávy k dispozici, kontroloři konstatovali, že právě Vratislav Mynář jako tehdejší jednatel Clever Managementu neuvedl dotačnímu úřadu důležité informace.

Kontroloři napsali, že kdyby je znali, Clever Management by podle nich vůbec neprošel hodnocením a peníze z Evropské unie by jeho projekt nezískal. Policisté prověřují, zda v tomto případu nebyl spáchán dotační podvod.

Reklama

Doporučované